Над 700 души обжалват задължителните маски

loading...

 

 

Над 700 са жалбите до вчера против заповедите на министъра на здравеопазването за задължителното носене на маски. Това съобщи председателят на ВАС Георги Чолаков пред БНР.

Почти всички жалби са подадени по имейл. Голяма част от тях са нередовни, поради което предстои да се проведе администриране на същите. Тъй като става дума за обжалване на общ административен акт открито съдебно заседание ще се насрочи по редовните жаби след обнародване на оспорването в „Държавен вестник“. 

555 съдебни акта са обявени във Върховния административен съд от понеделник до сряда тази седмица. От 13 април стартира обявяването на съдебни актове и вписването им в деловодните книги, след прекъсване във връзка с обявеното в страната извънредно положение.   
Съдът не е спирал да работи, но ВАС като съд, в който има огромен обем дела също беше в леки затруднения с ограничаването на някои дейности заради извънредното положение. При нас ще има открити съдебни заседания по почти една трета от всички дела, които обикновено се гледат в съда. Съдебните зали са пригодени за новите условия, монтирани са прозрачни паравани, съдебните състави ще заседават с шлемове и ръкавици. А в съда ще се допускат само страните и техни  представители на страните – с маски и ръкавици, а ако нямат – на входа ще им бъдат осигурени такива.

Всеки четвъртък в сайта на съда ще се обявява график на делата за следващата седмица, обясни съдия Чолаков.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби