Как да дезинфектирате колата или тира си?

loading...

 

 

Чешкият производител Skoda също постара сериозно от пандемията с коронавирус. Въпреки това, производителят от Млада Болеслав се опитва по всякакъв начин да помогне на клиентите си. Компанията пусна списък с инструкции за това, как трябва се дезитфектира автомобила, за да се намали риска от заболяване.

От Skoda посочват, че при възможност в колата трябва да пътува само шофьорът. При нужда от превозване на други пасажери, водачът първо трябва да е сигурен, че са в добро здравословно състояние. Освен това, те трябва да разполагат и с нужните предпазни средства – основно маски.

Задължително трябва с дезинфектант да се почистят волана, скоростния лост, ръчната спирачка, дръжките на вратите и бутони, които управляват мултимедийната система. Не трябва да се пропускат също така за мигачите, чистачките и круиз-контрола, както и подлакътниците, копчетата и лостчетата за регулиране на седалките, рамките на вратите, външните ръчки на вратите и на багажника.

От компанията препоръчват, салонът да бъде обработен с течност. Съдържанието на спирт в нея задължително трябва да бъде над 70%, но трябва също да се внимава, да не се увреди повърхността, върху която се нанася. Това най-често се случва с места, които са покрити с боя и лак.

След дезинфекцията задължително салонът трябва да бъде проветрен, като едновременно с това се почисти и климатичната система. При зареждане на бензиностанция контактът с персонала да бъде сведен до минимум. Това означава шофьорът сам да зареди, като за препоръчване е резервоарът да се пълни догоре. Също така, се препоръчва и плащането с карта, а не с банкноти или монети

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби