Завъртя се слух: Извънредното положение пада на 7 май

loading...

Извънредното положение ще бъде отменено на 7 май, но много преди официалното обявяване ще бъдат отворени моловете и заведенията на открито, съобщава Lupa.bg, позовавайки се на свои източници.

По обясними причини информацията не е потвърдена официално засега.

Ще бъдат премахнати и КПП-тата на изходите на областните градове и това вероятно също ще се случи преди отмяната на извънредното положение.

В интервю за Bulgaria ON AIR днес вицепремирът Красимир Каракачанов заяви, че след 6 май ще се преценява кои мерки ще останат в сила след като извънредното положение отпадне.

Властта се е притеснила, че в крайна сметка дългото стоене у дома без работа и доходи ще се окажат много по-сериозен проблем, отколкото жертвите от коронавируса.

Междувременно вече се събира подписка в подкрепа на ген. Мутафчийски. Журналисти искат шефът на ВМА отново да се върне на сутрешните брифинги в Министерския съвет. 

Припомняме, че от днес информацията се представя под формата на съобщения от секретаря на щаба. “Въпросите, които имате, ще може да отправяте чрез ресорните пресцентрове. Мотивът за това е, че българското общество е достатъчно добре информирано за коронавируса“, огласи днес сутринта шефът на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова.

Липсата на сутрешния брифинг породи слухове за остър конфликт между премиера Бойко Борисов и шефа на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Вчера премиерът нареди на здравния министър да отмени задължителното носене на маски на открито, въпреки че няколко часа по-рано ген. Мутафчийски обяви, че ще настоява МВР да засили проверките и да налага повече глоби, защото хората масово са спрели да носят маски.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби