Заведенията отвориха! Първите клиенти - проверяващите

loading...

 

 

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започвана масови проверки в ресторантите и заведенията за спазване на противоепидемичните мерки.

 

Три са най-важните изисквания, които всеки собственик трябва да изпълни – дистанция, лични предпазни средства и хигиена, каза пред БНР д-р Любомир Кулински, директор на дирекция "Контрол на храните" в Агенцията по храните.

 

По думите му е необходимо обучение на персонала. Той подчерта, че при неспазване на мерките заведението ще бъде затворено, което е най-тежкото наказание.

 

"Много зависи от съзнанието и дисциплината и на клиентите, и на персонала", каза Кулински.

 

Националният регистър на заведенията за обществено хранене е около 79 000 в цялата страна. Ресурсът на Агенцията е ограничен, по контрола работят около 800 души.

 

"С ресурса, който имаме, правим всичко възможно да правим качествен и задълбочен контрол", каза още Кулински.

 

Минути, след като откритите заведения отвориха, започнаха и проверките. Клиенти все още няма. Масите са на метър и половина разстояние, а терасите задължително трябва да са отворени - противен случай те няма да работят.

 

 

 

Снимката е илюстративна.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби