Това са най-мръсните места в самолетите

loading...

 

 

Експерти разказаха кои места в самолетните салони са най-мръсни, съобщават РИА Новости.

 

Стюардеса съветва пътниците никога да не използват джобовете, прикрепени към гърба на предната седалка. От тях се отстранява боклукът, но не се почистват.

 

"Изваждаме мръсни салфетки, бельо, чорапи, дъвки, сладкиши, огризки," изброява тя, допълвайки: "а при следващия полет вие слагате там своя телефон или таблет".

 

Скорошно проучване установи, че най-мръсните повърхности в самолетите са коланите, сгъваемите маси, джобовете на седалките и облегалките за глава.

 

Според микробиолога Джейсън Тетро нивото на мухъл по масите е много високо. "Беше очевидно, че повърхността не се мие правилно от дълго време", каза той.

 

Друг служител обясни, че почистват всички повърхности в кабината между полетите. Но това трябва да стане в много кратък период от време, за да може самолетът да излети навреме.

 

Той каза, че повечето повърхности се напръскват с разреден дезинфектант, който не може да унищожи всички микроби.

 

„В никакъв случай не поставяйте храна директно на масите“, предупреждават служителите на авиокомпанията, пише БГНЕС.

 

В кабината винаги се препоръчва да миете ръцете си със сапун и вода, както и да имате дезинфектант за повърхностите, които ще докоснете.

 

Стюардесата добави, че тоалетните също са едни от най-мръсните места в самолета.

 

Кабините се използват по време на целия полет от стотици пътници. „Моля, никога не ходете до тоалетната без обувки“, съветва стюардесата.

 

Санитарните възли се подлагат на дълбоко почистване само в края на маршрута.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби