Безпрецедентно! Ето как се задържат корумпирани гранични полицаи (ВИДЕО ОТ МВР ТУК)

loading...

Пресцентърът на МВР разпространи снимки и видео от ареста на двамата разследващи полицаи от "Гранична полиция", които в края на миналата седмица бяха задържани на Калотина заради подкупи, които искали от разследвани за трафик на мигранти.

Първоначалната те настоявали за по 4000 лева на човек, но след това я намалили на 2000.

Ръководителят на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР ст. комисар Стефчо Банков обяви, че проведената специализирана операция по задържането на разследващи полицаи от ГПУ "Калотина" с подкуп е контролирана лично от министъра на вътрешните работи.

Единият от задържаните е бил наблюдаван от дълго време. Разследващите са установили контакт със заподозрените под претекст, че те са застрашени и им помагат, което дава съответния оперативен ефект. Така, благодарение на отличната оперативна работа, подкупните служители са задържани с белязани суми.

Ст. комисар Банков уточни, че единият от тях е с над 10-годишен стаж като разследващ полицай и е билнаблюдаван от дирекция "Вътрешна сигурност" заради нееднократни сигнали срещу него за злоупотреба със служебно положение. Той и колегата му са действали екипно, спрямо двамата са прилагани СРС-та, за участие в престъпната схема е задържана и жена, управител на заведение.

За разкриването на корупционната схема принос имат и самите ощетени лица, допълни още директорът на "Вътрешна сигурност" и призова в случай на корупционни практики гражданите да сигнализират в МВР. По думите му това разследване е красноречив пример за сътрудничеството между МВР и изпълнителната власт.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби