Ето го боклука, за който никой нищо не знае - нито произхода му, нито свойствата му...

loading...

 

 

Поредният боклук, пръкнал се този път край Червен бряг, все още е с неизяснен произход. На всичкото отгоре на този етап не може да се направи категорично заключение и за свойствата на отпадъка, нито за неговия причинител, съобщи РИОСВ - Плевен.

Инспекцията е проверила сигнала за заровени отпадъци в Червен бряг, подаден от Общината на 29 май. Те са открити на територията на бивше ТКЗС (стопански дворове) в Червен бряг и в село Рупци. В проверката са участвали служители на РИОСВ - Плевен, РУ на МВР - Червен бряг и Общината.

На място е установено наличие на третиран отпадък - черни пластмасови изрезки и пластмасов гранулат със същият цвят, опаковани в чували "биг бег", заровени с пръст в бивша силажна яма на ТКЗС. На част от пластмасовите изрезки са се виждали надписи, които са характерни за акумулаторни батерии, но не е имало серийни номера, нито наименование на производителя. Снети са географски координати на мястото.

Предстои взимане на проби от материала, се посочва в съобщението на РИОСВ - Плевен. Инспекцията ще издаде предписание на кмета на Община Червен бряг за почистване на откритите отпадъци в града.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби