Долна измама! Мъж се довери на възлюбената си, даде ѝ 4 бона за общ бизнес!

loading...

 

 

Районна прокуратура – Благоевград е повдигната обвинение срещу жена за извършена измама.

 

В началото на 2019 г. обвиняемата 39-годишната, се запознала в социалната мрежа "Facebook" с мъж, който работел в Унгария. Двамата продължили да комуникират чрез телефонни разговори и съобщения в приложението "Messenger". Постепенно се сближили, като мъжът започнал да прави планове за сериозна връзка с нея.

 

Мъжът й споделил, че има двама сина, за които иска да намери работа в България. Жената също му разказала за двете си деца и финансовите затруднения по издръжка на семейството си. Към онзи период тя работела в кухня в заведение за бързо хранене в гр. Благоевград.

 

Бидейки наясно с намеренията на мъжа за сериозна връзка с нея, както и желанието му да трудоустрои децата си, обвиняемата решила да го въведе в заблуждение за започване на общ бизнес с нейния работодател.

 

Измамницата създала неверни представи у него, че срещу сумата от 4000 лева той ще стане съдружник и ще участва в начинанието – отваряне на ново заведение за бързо хранене. Той щял да получава печалба от нейния дял, а въпросните пари щели да бъдат използвани за първоначален наем на помещението и за оборудване. Освен това жената обещала да осигури работа на двамата му синове.

 

Всичко това обаче не отговаряло на действителното положение – нито имало бизнес планове, нито уговорки за това, нито предприети какви й да било действия в тази насока.

 

Заблуден от твърденията на обвиняемата, мъжът решил да й предостави исканата от нея сума. За целта той се свързал със сина си, като го инструктирал къде в дома им има оставени пари, които мъжът бил спестил от заплати и заделил за газифициране на имота си.

 

Синът изпълнил указанията на баща си и се срещнал с въпросната жена. На паркинг на открит пазар в центъра на Благоевград той й предал 4000 лева, за което имало свидетели. За предаването на парите не бил съставен никакъв документ между обвиняемата и синовете на измамения.

 

Впоследствие жената продължила да комуникира с мъжа. Всеки път обаче, когато той се интересувал от общото им бизнес начинание тя не му давала конкретен отговор. След време заявила, че избрала помещение за заведение, но се налагало то да бъде ремонтирано. В тази връзка поискала от него още 2000 лева, които той й отказал с обяснение, че не разполага с такава сума. На по-късен етап, разочарован от факта, че нямало никакво развитие с обещанията на обвиняемата за общ бизнес, поискал да му бъдат върнати дадените й 4000 лева. Тя отрекла да е получавала пари от него, след което го блокирала в интернет приложението „Messenger“, както и телефонният му номер.

 

Предстои наказателното производство срещу жената да продължи в съда.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби