Борисов: Парите в Европа свършват, а влизаме в тежка криза

loading...

Догодина светът ще влезе в много тежка криза и народът няма да може да я понесе, ако не сме единни като нация.

Това предупреди в Стара Загора премиерът Бойко Борисов. 

„Коронавирусът е нещо, с което сега се шегуваме, защото вътрешно всички ни е страх - надяваме се, че го няма, но той съществува. Някои казват, че ние всяваме страх. Не знам не трябва ли да ги съдят затова. Вчера СЗО казва, че вирусът става по-смъртоносен и опасен – втора вълна", коментира лидерът на ГЕРБ. 

Борисов подчерта, че ако германската и европейската икономика не стартират, нашите 250 завода в машиностроенето и автомобилния клъстер няма за кого да работят. 

"Мазнинката на държавата от това, което сме съхранили, изтънява. Това са грантове и заеми, които следващите поколения трябва да връщат, защото безплатни неща няма“, не скри премиерът.

Борисов призна още, че се движим по ръба. "Усещам народа - това и враговете ми го признават. Няколко месеца с разбиране, дружни усилия и дисциплина успяхме да издържим. Усетих хората - че не могат да издържат, и затова започнахме бързо да пускаме паркове и градинки. Няма учебник и протокол, който да казва какво да се прави. Целият свят работи на проба – грешка. И вчера питах колегите не може ли в Европа да има общ протокол как да се действа. За съжаление никой няма да ме чуе", сподели премиерът. 

Борисов прогнозира, че догодина светът ще влезе в много тежка криза. "Ако политическата класа имаше чувство за самосъхранение, аз щях първи да кажа за година – година и половина да работим заедно. Народът няма да може да понесе кризата догодина, ако не сме единни като нация. Ще свършат парите, в Европа свършват парите. Този спор и вчера не се реши. Държавите, които имат повече пари казват, че биха дали пари назаем, но за кратко време“, посочи той.

„Най-важното е да спазваме дисциплина, дезинфекция и дистанция. Въобще не е преминало. Не е приключило. Няма да затваряме, но трябва да се пазим. Нямам желание, нито увереността, че това е правилно отново да привеждаме старите мерки. Разчитам на хората да се пазят“, каза още той.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби