Азис: Обилно ме парфюмираха, за да не мириша

loading...

„Хомосексуални артисти в Югоизточна Европа: между конвенции, църква и клишета“. Това заглавие носи големият материал на немското издание Deutshe Welle относно хомофобията на Балканите, в който един от главните герои е фолкидолът Азис.

 В текста е посочено как балканските страни все още се борят да приемат многообразието.

Кралят на поп-фолка е описан като „български ром и гей“. Обяснена е и неговата история, включително, че е роден в женски затвор.

"И до ден-днешен изпитвам предразсъдъци, които вероятно ще ме съпътстват до смъртта ми. Дори когато бях само на пет или шест години, децата отказваха да играят с мен, защото установиха, че мириша. Майка ми ме къпеше и парфюмираше обилно по два пъти на ден, дори ми слагаше предимно бели дрехи, за да изглеждам по-чист, но това само подчертаваше тъмната ми кожа още повече“, изповядва се Азис.

От немското издание не пропускат да похвалят родната звезда споделяйки за популярността му по цял свят, включително в Азия. Според авторите той провокира консервативното патриархално общество и в същото време текстовете на песните му са с дълбоко значение.

"В моята позиция на успешен артист от днешна гледна точка цветът на кожата ми и сексуалността ми са простими. Аз представлявам свобода и това притеснява някои, защото мнозина искат всички ние да сме бели и да имаме сини очи. Да си черен и хомосексуален, е трудно не само в България, но навсякъде. Ние не сме добре дошли", споделя още изпълнителят на „Хабиби“.

Към материала е пуснато и видеото към песента на Азис Who Cares. Една от водещите снимки също е от въпросния клип и запечатва целувка между певеца и звездата от филми за възрастни Алекс Марте - италианец със 120 пълнометражни ленти в гей порното.

Припомняме, че именно с него сюжетът на парчето поставя Азис в афера, докато бившата плеймейтка Светлана Гущерова играе негова съпруга. Двамата мъжаги са в ролите на полицаи, които се срещат тайно. Не липсват и пикантни моменти като целувки и дори сцени в леглото.

Източник: Монитор

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби