Отрова може да се окаже... убиец на коронавируса

loading...

 

 

Пчелната отрова може да се окаже убиец на коронавируса. Китайско изследване на над 5000 пчелари от епицентъра на заразата от COVID-19 в Ухан докладва за нито един заболял или развил симптоми. 

 

Апитерапията, която включва всички пчелни продукти, в частност лечението с пчелна отрова, подобрява имунитета. Всички пчелни продукти, най-вече прополисът, блокират така наречените ACE 2 рецептори, чрез които вирусът прониква в организма. Това обясни апитерапевтът и специалист по вътрешни болести д-р Пламен Енчев, съобщи bgonair.

 

"Има такова проучване и може да му се доверим. То е проведено в края на февруари, началото на март. Около 5115 пчелари в провинция Хубей, от тях 723 са в град Ухан. Най-същественото е, че никой от тези пчелари не е проявил никакви симптоми на заболяване", каза апитерапевтът.

 

Според него апитерапевти, които са лекували пациенти, също не са проявили никакви симптоми на коронавируса. Относно начина на лечение чрез апитерапия, д-р Енчев обясни, че тя рядко се прилага самостоятелно.

 

"Апитерапията може да се използва и самостоятелно, но в по-големия процент от случаите се използва в общия план на лечението. Апитерапевтът, когато е лекар - в България сме лекари - използва всички методи за диагностика и едва тогава, когато нищо друго не може да помогне, прилага апитерапия", уточни д-р Енчев.

 

"На Запад под апитерапия разбират повече лечение с пчелна отрова, но истинското приложение и правилното определение на апитерапията е изкуството да прилагаме всички пчелни продукти", добави терапевтът.

 

Д-р Енчев отбеляза, че апитерапията намира приложение при лечението на ставно-дегенеративни заболявания.

 

На този етап начинът на живот на пчеларите - пчелна отрова и пчелни продукти, оказват влияние за защитата от COVID-19, подчерта той.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби