Гърция vs България: Поръчваш биричка - безплатни ядки, шезлонг и чадър! Не като на Бетономорието ни

loading...

 

 

Спорът дали гръцките плажове са по-предпочитани от българското Черноморие от нашенци няма край. Пост в социалната мрежа отново накара хората да се замислят къде да прекарат почивката си.

 

Според Стефан Джамбазов интрига няма. По думите му гръцките условия за плажуване са далеч по-добри от нашите, като в това число влизат - обслужване, цени и места за настаняване. Критика е отправена и към българските ресторантьори.

 

Стефан твърди, че в Гърция няма нужда да плащаш за шезлонг и чадър при консумация, а и получаваш бонуси към напитките. За да подкрепи твърденията си той е приложил и снимки.

"За сведение на оплакващите се БГ ресторантьори. Ето една касова бележка от току-що завършилата ни почивка в Гърция. Да видят как е попълнена и оформена /нали им било много сложно да слагали различно ДДС/. Тук ясно се вижда, че ДДС за кафето е 13%, а за бирата - 24%. А въпросните ни БГ ресторантьори имаха и претенция бирата, както и виното, да бъдели също с 9% ДДС!!?? И в добавка - с тази консумация можеш цял ден да си лежиш на плажа под чадър и на шезлонг, които са безплатни. И още - към бирата се дава FREE паничка с ядки, а към кафето - шише студена вода /също FREE/. При това с усмивка и често с добавка на български/!!!/ дума - БЛАГОДАРЯ от симпатично момиче или момче.

 

Ако добавим и спретнатите хотели и къщи за гости с човешки размери, чистото море и т.н. става ясно защо българите предпочитат Гърция пред БГ Бетономорие, което вече изгуби и романтиката си... Да не говорим, че пъпешите и дините са на същите цени като у нас, Узото почти също е с такава цена. Има и Рицина, маслини и т.н. Приятна почивка, а и преминаването на границата вероятно скоро ще се нормализира...", пише Стефан.

 

В коментарите под поста обаче не всички се съгласиха с него.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби