Италия не си играе! Върна самолет с над 100 пътници обратно у дома

loading...

 

 

Строгите мерки срещу COVID-19 в Италия са налице. Санитарните власти на Италия, които контролират мерките, не разрешиха на 125 бангладешци да слязат на римското летище Фиумичино.

 

Те пристигнаха в 13 часа от Доха със самолет на авиокомпанията на Катар, като на борда е имало още 75 пасажери от други националности. След направения им тест те са били допуснати до чакалнята на аерогарата и в зависимост от изхода от изследването – положителен или отрицателен – ще бъдат съответно поставени под карантина или освободени.

 

Докато 125-те жителите на Бангладеш отлетяха обратно за Доха в 16 часа със самолета на „Катар Еъруейс“.

 

Безпрецедентната досега реакция на Националния кризисен щаб за борба срещу „COVID-19“ е в пълен унисон със заповедта от вчера на министъра на здравеопазването Роберто Сперанца за спирането на полетите от Италия до Бангладеш и обратно.

 

Причината за това е регистрирания през последните две седмици опасен ръст на „вноса“ на коронавирус от азиатската страна – шестима от всеки десет пристигнали на Апенините бангладешци са се оказали с положителна проба на изследването за заразата.

 

Опасенията на здравните власти в Италия са, че жителите на азиатската държава са потенциални заразители на много хора, тъй като в Рим, Неапол, Флоренция и други големи градове в страната те работят най-вече като съдържатели и общи работници в денонощни магазини за хранителни стоки.

 

Според санитарните власти върнатите днес в родината им 125 бангладешци просто са се опитали да заобиколят забраната от вчера на министър Сперанца, вземайки непряк полет за Рим със самолет на една от най-уважаваните авиокомпании, въпреки че са знаели за чакащия ги на италианската граница червен семафор, пише Блиц.

 

А докато медиите на Апенините въртяха случая на летище Фиумичино, от Министерството на здравеопазването съобщиха, че близо до Венеция се е разгоряло ново огнище на „COVID-19“, причинено пак от пътувал в чужбина мениджър. В близкия град Виченца преди седмица заразата бе разнесена от завърнал се с коронавирус от Сърбия предприемач, който отказа да се лекува, въпреки и така пратил в болница към трийсетима негови работници и служители.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби