Харалан Александров: Днешните протести са „весел хепънинг”, а не революция

loading...

 

Примитивната част от протеста бе в началото и бе преодоляна

"В момента протестите са невинна детска игра, в която младите хора са излезли да изразят това, че светът не им харесва. Това е заявка на едно ново поколение в политиката", заяви Харалан Александров пред Канал 3.

Той добави, на площадите и улиците преобладават шарените ярки цветове, а тъмната и примитивна част от протестиращите са били преодолени в началото от хората на средна възраст, които са носинели на разума.

За политиците, които се появяваха на протеста, социалният антрополг, заяви, че те се възползват от шанса си за рестарт. Но "младите хора не отиват на протеста, за да слушат старите политици, а отиват да говорят самите те", каза още той .

"Създава се нова група от млади образовани хора, които търсят и трябва да си намерят масто под слънцето. Те вече си търсят това място в България", коментира Александров.

"Има вълшебство в протеста – това е идеята, че можеш да промениш света, само като му се опълчиш. Има опасност да бъдат употребени, но младите хора са нясно, че ще има такива опити и провалените политици на прехода не са техни любимци", коментира Харалан Александров

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби