Продава се Тиквения остров, спечелен на покер за 17 млн. долара

loading...

Той компенсира 150% от годишните си емисии на парникови газове и разполага с пет самостоятелни плажни къщички

На пазара вече се предлага напълно обслужван частен остров от южния Голям бариерен риф в Австралия - точно навреме за онези, които търсят място за изолация по време на пандемията CОVID-19.

Тиквеният остров , разположен на 14 километра или 30 минути с лодка край бреговете на Куинсланд, върви с частен плаж, залив, пълен с пресни стриди и самостоятелен курорт с възобновяеми енергийни източници.

В момента островът е собственост на Уейн и Лорт Румбъл, чрез тяхната компания Sojourn Retreats.

"Това е идеалното място за прекарване на блокирането по време на пандемията", казва двойката пред CNN Travel чрез имейл.

"Усамотено е, частно и въпреки това имате пълна свобода да се движите, да сте навън ... децата ни играеха на детската площадка, на плажа и животът просто беше съвсем нормален, докато не включихме новините."

Той е регистриран на пазара за 25 милиона австралийски долара (17 милиона щатски долара).

Първият австралийски остров "повече от въглеродно неутрален"- компенсиращ 150% от годишните си емисии на парникови газове - и един от най-стабилни хотели в страната, Тиквеният остров разполага с пет самостоятелни плажни къщички, в които спят до 34 гости.

Преди 1961 г. островът е бил ферма за стриди, която е принадлежала на човек на име Снайгър Финдли.

"(Двойката) Роджър и Мерл Мейсън се влюбили в Тиквения остров, но Снайгър не искаше да го продаде. Така че, когато Роджър предизвика Снайгер за игра на покер, той каза, че ако той спечели, Снайгър, ще трябва да продададе острова на Роджър. Роджър спечели и купи острова за 60 паунда", казват Румбълс.

Фамилията Румбъл купува острова през 2003 г. за 1,31 милиона австралийски долара.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби