Хората с тези характеристики се заразяват два пъти по-лесно с COVID-19

loading...

 

 

свен наднорменото тегло, голям рисков фактор за заразените с новия коронавирус е и височината на човек.

Високите хора са два пъти по-склонни да се сдобият с коронавирус, казват експертите.

Изследователи от Великобритания, Норвегия и САЩ са разгледали широк спектър от лични и свързани с работата индикатори за предаване на инфекция с COVID-19.

Първите резултати от проучването, в което участват 2 000 души, показват, че е много възможно новият вирус SARS-SOV-2 да бъде предаден чрез аерозоли и че високите хора са два пъти по-склонни да бъдат заразени.

#BreakingNews | #People over 6ft have double the risk of #coronavirus, study suggests; Findings indicate #COVID__19 transmitting through air, as height would not make a difference if it were carried only through droplets.@AsianNewsHub pic.twitter.com/N9T9NMA0DF

— Asian News Hub (@AsianNewsHub) July 29, 2020

Дихателните капчици са по-големи от аерозолите и се смята, че изминават сравнително къси разстояния и бързо падат върху достъпни повърхности. А високият човек е сравнително по-достъпен за падащите капчици от ниския, пише БГНЕС.

„Резултатите от това проучване, което свързва височината и диагнозата на болестта COVID-19, показват, че предаването на новия вирус чрез дихателни капчици не е единственият механизъм на предаване и е възможно аерозолно предаване. Това беше показано и от други проучвания, но методът ни за потвърждение е нов“, каза проф. Евън Контопантелис от Манчестърския университет.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби