Мистерия! Жена открита в морето, след като е била в неизвестност... 2 г.

loading...

 

 

Колумбийски рибари са открили в морето жена, изчезнала преди две години.

 

Спасяването на идентифицираната впоследтвие като Анжелика Гайтан е заснето на видео от моряците.

 

Тя е открита в безпомощно състояние, носена от течението навътре във водта. Жената е била в начален стадий на хипотермия и почти не е можела да говори.

 

На видео се вижда как рибарят Роландо Висбал и негов приятел я извличат на борда и се опитват да я свестят.

 

Местният вестник "Ла Либертат" пише, че мъжете са забелязали тялото, още преди изнемощялата 46-годишна жена да вдигне ръце за помощ.

 

След като идва в съзнание, Анжелика е изключително разстроена и започва да плаче. Първите и думи са: "Родих се отново, Бог не иска да умра!", пише "Мирър".

След като е върната на брега, местните хора се грижат за нея, докато бива отведена в болница.

 

Пред тях Анжелика разказала, че е загубила връзка със семейството си и че те нямат идея къде се намира.

 

Изчезнала е от дома си през 2018 година, като съдбата й през последвалите две години още се проучва от полицията.

 

Пред местно радио Гайтан разказва, че семейният ѝ живот е бил изпълнен с насилие. Търпяла е домашен тормоз цели две десетилетия, като е била измъчвана още по време на първата си бременност.

 

Побоите продължават и по време на другите й бременостти, но тогава малките ѝ деца я задържат при мъчителя ѝ. Многократно Анжелика търси помощ от полицията, но по думите ѝ: "Те го задържаха за по 24 часа, после мъжът ми се връщаше и продължаваше тормоза".

 

Решението да избяга 46-годишната жена взема, след ужасен инцидент при който лицето ѝ е обезобразено и получава заплаха от съпруга си, че ще бъде убита.

 

Гайтан напуска дома си и известно време живее в град Баракила, после е настанена в институция за бездомници. Там обаче, изпада в тежка депресия.

 

"Не изках да продължавам живота си. Позната ми даде пари за билет и взех автобуса до брега на морето. Исках да сложа край на всичко. Нямах помощ от никой, дори от семейството си, защото този мъж ме държеше изолирана от всичките ми познати. Не исках да живея повече така" разказва Анжелика.

 

Така взема решението да сложи край на живота си и скача в морето. От този момент нататък, няма спомени за случилото се с нея. Спомня си само как Роландо Висбал хвърля спасителен пояс и я изкарва от водата.

Впоследтвие, в състояние на шок, е откарана в местния медицински център.

 

Според специалисти Гайтан е била в морето поне осем часа. Колумбийските медии успяват да издирят Алехандра Кастибланко, дъщеря на пострадалата. По нейни думи е нямала никаква информация къде е била майка й през изминалите две години.

 

Младата жена отрича показанията на Анжелика за домашно насилие да са истина. В момента тя и останалите й сестри набират средства, с които да траспортират майка си обратно в столицата Богота, където е домът им.

 

Алехандра казва, че семейството им ще се погрижи за Гайтан, но ако думите на пострадалата жена са истина, тя ще се завърне там откъдето всячески е искала да избяга...

 

Превод: Glas.bg

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби