И това време дойде: Студени сутрини, слани, градусите едва гонят 15

loading...

 

 

Сутринта от запад ще започнат превалявания, които ще обхванат западната половина на страната. Минималните температури ще бъдат от 11 до 17 градуса, по-високи в Източна България, където все още ще духа умерен и временно силен вятър от югоизток.

 

През деня валежите ще обхванат по-голямата част от страната, но от югозапад в следобедните часове ще отслабват и спират. Максималните температури ще бъдат от около 15 градуса в Западна България, до все още 25 градуса в централните и източни райони.

 

Оранжев код с предупреждение за силен вятър и проливни дъждове е обявен от НИМХ за шест области в югозападната част на страната.

 

Кодът е в сила за областите Благоевград, Кюстендил, Перник, София Област, Пазарджик и Смолян. В тези региони се очакват значителни валежи, в отделни райони количеството им ще достига 35-50 л/кв. метър.

 

За останалата част на страната предупредителният код е жълт, като в западната половина той е за очаквани обилни валежи с обеми около 20 л/кв. метър.

 

В сряда облачността ще бъде незначителна, до слънчево време. Вятърът ще бъде слаб, от изток. Минималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса и на места в низините и котловините ще се образуват сутрешни мъгли, които до обяд ще се разсейват.

 

Дневните температури ще бъдат от 16 до 21 градуса, на югоизток до около 23.

 

В четвъртък облачността ще бъде променлива, а температурите ще се повишат с 2-3 градуса. В източните части на страната отново ще се появи вятър от югозапад и юг.

 

В петък в голяма част от страната ще бъде облачно и дъждовно, а температурите ще се понижат. През почивните дни ще бъде хладно и през деня температурите ще бъдат до около 15-17 градуса в повечето места. Сутрин на места ще паднат и първите слани.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби