К-19 усложни състоянието на Георги - в изкуствена кома е!

loading...

 

 

Георги вече е в болница Медикал парк в Истанбул. Още първия ден беше направена биопсията на костен мозък. За съжаление Георги постъпи с висока температура 39 градуса (възможно е да е била по-висока), както и затруднено дишане.

 

ПСР тестът му е дал пложителен резултат, известно време след което е получил гърч. В момента е интубиран и поставен в изкуствена кома, съобщи Васил Костадинов в сайта helpkarma, където може да се дарят средства за 20-годишното момче.

Припомняме, че кошмарът на младото момче започва, когато през 2004 г. му поставят диагнозата остра лимфобластна левкемия. Тогава Георги е едва на 4 годинки, излекуван е успешно и никой не подозира, че борбата му за живот тепърва започва.

 

През 2010 година му е поставена диагноза - изолиран тестикуларен рецидив. Момчето отново се преборва и е изписан в ремисия, но ракът се завръща с пълна сила през 2016 година с диагнозата вторичен малигном (неходжкинов лимфом). Следват две години на химиотерапия.

 

През август 2020 година всичко започва със зачервено гърло и подуване на челюстта, което първоначално отдават на проблемни мъдреци. За съжаление във ВМИ се потвърждава, че ракът се е завърнал и е по-силен от всякога.

 

Препаратите във ВМИ са неефективни, защото Георги е развил резистентност към тях и няма да доведат до ремисия. По думи на лекарите, състоянието му ще се влоши от 2 седмици до месец.

Времето на Георги изтича! Смелото момче се бори със зъби и нокти, но измъченото му семейство има спешна нужда от помощ.

 

Да помогнем на Георги да се пребори с рака веднъж завинаги!

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби