4 присъди, укрива се! Българин сред най-издирваните сексуални маниаци

loading...

 

 

Българин попадна сред 19-е най-издирвани бегълци в Европа, които са заподозрени или осъдени за сексуални престъпления. Техните снимки са публикувани на уебсайта eumostwanted.eu.

 

Сред снимките е и тази на 63-годишния Пламен Митрев, а според публикуваната в сайта информация е осъден за четири изнасилвания, като се укрива от правосъдието от 2017 година.

 

За да насочи вниманието към извършителите на сексуални престъпления, Европол стартира кампания в 19 страни в Европа, за да потърси съдействие за откриването на опасни сексуални престъпници - общо 19 на брой.

 

В продължение на четири седмици правоприлагащите органи ще разпространяват снимките на издирваните онлайн и в социалните мрежи.

 

Всеки, който разпознае някое от лицата, може да изпрати информация съвсем анонимно чрез уебсайта eumostwanted.eu и тя ще бъде споделена директно с разследващите на национално ниво, издирващи беглеца.

 

"Няма време за губене, помогнете ни да задържим тези бегълци!" е мотото на кампанията, от която е част и българското Министерство на вътрешните работи.

 

В Европейския съюз, в полицията, на всеки две минути постъпва сигнал за сексуално престъпление, било то изнасилване, сексуално насилие или нападение. Никой не е застрахован, но жените и децата най-често стават жертви на тези посегателства.

 

В съобщението, публикувано от МВР, пише още следното: Докато приключите с четенето на този текст, най-вероятно поне едно насилствено сексуално престъпление вече е било докладвано някъде в ЕС. Нека не губим повече време!

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби