Затваряме… Заповедта на министър Ангелов под диктовката на Кунчев

loading...

 

 

"Мерките, които наложихме с моя заповед от вчера, са резултат на вслушване в мненията на всички. Те са предложени от Кунчев. Следим ситуацията всеки ден и ако тя се промени, сме готови както да отменим тези мерки, така и да ги разширим, като основната ни цел са медицинската целесъобразност и числата, които следим", обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Припомняме, че съгласно новата заповед - всички ученици от гимназиалния етап на образование ще учат онлайн от четвъртък - 29 октомври, до 12 ноември.

 

"Имаме освен присъствена форма на обучение имаме и междучасия. В тези междучасия е много труден контролът. Най-хубавото нещо на детството е безгрижието. Разбираме, че много трудно това може да бъде обяснено на децата и трудно ще ги накараме да спазват всички правила, но трябва да им говорим за тях", призова той от ефира на БНТ.

 

"Мерките остават такива за 2 седмици такива. Следим много показатели, след това може да вземем решения. Много е важно всички българскит граждани да разберат, че тези мерки не преследват целенасочено лимитиране на свободата, те преследват медицински цели.

Целта е да се намали натискът върху здравната система. Няма как да сложим контрольор на всеки български гражданин. Нека всеки да прави нещата разумно и с интелект, за да можем да постигнем резултата, който търсим", настоя Ангелов.

 

"В много РЗИ-та в страната колегите имат нужда от помощ, търсим доброволци, търсим други начини за връчване на предписанията. В София служители бяха изведени от системата по здравословни причини. Трима човека трябваше да изготвят и дадат над 2000 предписания", добави министърът на здравеопазването. 

 

По думите му зад оставката на шефа на столичното РЗИ Данчо Пенчев се крият лични мотиви.

"Мотивът му е личен и той ще остане такъв. Има шеф на РЗИ, това е заместникът му д-р Маева. Постоянен ще има, след като проведем конкурс. Нека се върна на работа във вторник и ще предприемем всички действия, за да бъде проведен конкурс", посочи той.

 

"Продължавам да съм под карантина, както са и всички контактни колеги. Правилата за карантината са еднакви за всички български граждани и ще останат такива. Всички са равни пред закона", заключи министър Ангелов.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби