Пак безхаберие в пловдивска болница! Оставиха бебе с К-19 без лекар и лечение!

loading...

 

 

Бебе на 55 дни с коронавирус, докарано в спешно състояние в Университетската болница в Пловдив, е оставено цял ден без лекар и лечение. Детето е държано над 10 часа в болницата с температура, а чак вечерта е включено на системи. Това разкри Пенка Георгиева от Пациентски организации "Заедно с теб", съобщи БНТ.

 

"Обществото има "късмета" да види какво се случва, само защото близките са направили клипче. Факт е, че много хора изнемогват и умират заради липса на грижа. Системата не се справя - лекарите и сестрите правят чудеса", коментира още тя ситуацията с починалите мъже в Пловдив, чакали пред болница в тежко състояние.

"Нещата не са от вчера. Хората умират в домовете си, не стигат изобщо до болниците. Това, че някой е заснел клип с пациенти пред болница, е малък процент от случаите. Моята майка почина по същия начин - нямаше кой да я приеме в болница", каза още по темата Иван Димитров, Федерация “Български пациентски форум”. 

 

"Държавността се опитва да ни убеди, че системата е подготвена, но тя не е. Опитват се да ни вменят вина за ситуацията", съобщи Димитров. "Не може спешни медици да се обаждат на пациентските организации и да плачат от безсилие", коментира Пенка Георгиева. 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби