Лекар скандализира: Или си биеш ваксина, или си търсиш друго джипи…

loading...

 

 

Семейните лекари в съседна Румъния съставят списъци на пациенти с хронични заболявания, които следва да бъдат ваксинирани срещу COVID-19 в рамките на втората фаза, която започва от днес.

 

В. "Адевърул" пише обаче, че не всички пациенти разбират важността на имунизацията, затова семейните лекари отделят много време, за да опровергават фалшивите новини в социалните мрежи.

Изданието разказва историята на личен лекар от село Манастиря, окръг Кълъраш, който се отчаял от ситуацията. Ядосан от липсата на аргументи на болни пациенти, в риск от заразяване с новия коронавирус, д-р Каталин Петренчук поставил пред тях следния избор: или се ваксинират, или си търсят друг личен лекар.

 

"Щом не ми вярвате, отивайте при друг", бил съветът на лекаря, който казва, че не разбира защо трябва да продължи да се грижи за пациенти, които не вярват на съветите, които им дава като медицинско лице.

 

Д-р Петренчук допълва, че онези, които не желаят да се ваксинират, твърдят, че ваксината убива хората, че чрез нея им се поставя чип, че вирусът е направен в лаборатория с цел забогатяване и т.н.

 

"Адевърул" цитира мнението и на д-р Ирина Франчук, семеен лекар в Сучава и заместник-председател на Националното дружество на семейните лекари, която определя реакцията на д-р Петренчук като "нервен изблик".

 

Д-р Франчук отбелязва, че големите проблеми идват от страна на онези, които имат някакво образование и достъп до медии, Facebook и различни съмнителни сайтове. Тя допълва, че агресивното отношение на църквата срещу ваксинацията също е дало резултат.

 

"Видях сега, че от няколко дни си промениха позицията, което е хубаво, но според мен е малко късно", оценява д-р Франчук промененото вече отношение на Румънската православна църква към ваксинацията.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби