Съпругата и майка на убитите в Пловдив баща и син през сълзи разказа за тях

loading...

Продължава делото срещу обвинения в двойно убийство 46-годишен Йордан Таков, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Двойното убийство стана на 26 ноември 2019 година, когато Таков застреля с пистолет “Макаров“ съдружника си Христо Ботев /32/ и баща му Васил Ботев /51/. След извършването на убийството Таков направи самопризнания, като е казал, че е действал при самоотбрана, тъй като имало риск за живота му.

Съдът днес даде ход на съдебното следствие. Преди това прокурорът поиска от съда да бъде назначена физико-химическа експертиза на дрехите на убитите Христо и Васил Ботеви, извършена от вещо лице, която да отговори на въпроса налични ли са вторични следи върху тях и въз основа на това да бъде установена дистанцията, от която са били простреляни. Съдът прие това.

Започна разпит на свидетели, като първа пред скамейката застана съпругата на Васил.

През сълзи тя разказа за добрите взаимоотношения, които са имали със съпруга си и колко много й липсва сега. Омъжили са се още твърде малки, когато тя е била на 16 години. Жената разказа, че никога не са се карали с него, имало е само „любов, разбирателство и доброта“.

От разпита на съпругата на Васил стана ясно още, че той е бивш полицай от отряда за масови безредици към МВР, където е работил 12 години, но го е напуснал по собствено желание през 2000 година. Васил е бил осъждан два пъти – за притежание на боеприпаси през 2003 година и за наркотици, които били открити в колата му, „докато е правил услуга на негов приятел“ през 2011 година“, според разказа на съпругата.

За сина си Христо, майката разказа, че е страдал от тежка депресия, след като са се разделили със съпругата му.

„През 2018 година Ралица си тръгна за Стара Загора и Христо изпадна в депресия“, каза майката. Причината за депресията е била разочарованието. Не искал да живее. Много обичал дъщеричката си, която в момента е на 6 години и трудно понасял раздялата. За депресията си Христо е бил лекуван от психиатър, като е приемал и лекарства. Последните дни преди убийството е бил намалил приеманата доза антидепресанти.

Йордан и Христо са съдружници от 5 години, като са се занимавали с рециклиране на вендинг машини. Освен бизнес партньори, те са и роднини – братовчеди.

Израснали заедно от деца и тренирали борба. Бащата на Христо – Васил Ботев е световен шампион по борба за младежи в Канада.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби