В Лондон ще изникнат 236 нови небостъргача

loading...

Над 230 нови небостъргача ще изникнат в центъра на Лондон, което радикално ще промени пейзажа в британската столица.

Институтът "Нова лондонска архитектура" съобщи, че 236 нови сгради на 20 или повече етажа са предложени, одобрени или в процес на строеж в Лондон. В града, където повечето небостъргачи по традиция се използват за офиси, вече все повече се търсят жилища, продавани на едни от най-високите цени за недвижими имоти в света.

80% от планираните небостъргачи, половината от които вече имат одобрение на плана, ще бъдат продадени като частни апартаменти. Най-високата сграда в ЕС е Шард, стъклен небостъргач в Лондон, който е висок 306 м. Тя беше открита за посещения миналата година и в нея се помещават офиси, ресторанти, хотел и зони за наблюдение на пейзажа.

Сградата засенчи 1 Канада Скуеър, 50-етажен небостъргач, висок 244 м във финансовия квартал Канари Уарф, който беше най-високата сграда във Великобритания за последните 20 години. Но Шард ще загуби статута си след построяването на новите небостъргачи, тъй като два от тях, чийто строеж е одобрен, са високи 75 етажа.

Тауър Хамлетс, който е един от най-бедните квартали в Лондон, е подал най-много заявления за високи сгради – 55 от общо 236. /АФП

Лондон / Великобритания

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби