Общо 50 г. затвор за убийците на бременната Петя в София

loading...

Софийският градски съд осъди на общо 50 г. затвор 20-годишния Емил Азов и 25-годишния Михаил Миков за бруталното убийство на 20-годишната Петя Тодорова в София. Момичето било в начална бременност, което станало и повод за кървавото престъпление.

Петя бе убита на 4 март 2013 г. около 18 часа в местността Смърдана в "Западен парк" по особено жесток начин. Тя била пребита с юмруци и летва от двамата младежи, като съдът установи, че приятелят й Емил Азов е скачал по корема и главата й. След това момичето било удушено, а тялото й хвърлено в шахта.

Състав на Софийския градски съд постанови доживотни присъди за Азов и Миков, но тъй като двамата направиха самопризнания и делото бе гледано по съкратената процедура, наказанията бяха намалени съответно на 30 и 20 години "лишаване от свобода" при първоначален строг режим, предаде "Фокус".

Убийците ще трябва да платят и общо 600 000 лева обезщетение на родителите на Петя, които бяха конституирани като граждански ищци.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Софийски апелативен съд.

Адвокатът на Михаил Миков каза, че ще обжалват присъдата, тъй като според тях съдът не е взел под внимание смекчаващите обстоятелства, а именно че двамата са се признали за виновни, а Миков дори е участвал в следствения експеримент.

Майката на убитата Петя също каза, че със съпруга й ще обжалват присъдата и ще настояват за доживотно наказание.

През сълзи, на излизане от съдебната зала, почернената жена заяви, цитирана от Livenews:

"Такива хора не трябва да дишат".

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби