Филип Кордери: Euractiv и Георги Готев дезинформират

loading...

Бившият генерален секретар на Партията на европейските социалисти /ПЕС/ Филип Кордери категорично опроверга изнесената информация в статия на изданието Euractiv по повод на предстоящия догодина конгрес на ПЕС.

Той изрази своето възмущение от публикацията на Георги Готев, където по манипулативен начин са изопачени неговите думи. Готев твърди, че догодина на своя конгрес ПЕС ще търси нов председател. Кордери лично се е обадил в редакцията, за да поиска текстът да бъде променен.

Догодина ПЕС ще проведе редовния си конгрес. Сергей Станишев, който в момента е председател на Партията на европейските социалисти, е единственият номиниран за неин лидер до момента сред партиите от лявото политическо семейство. Той получи подкрепата на българските социалисти на техния последен конгрес да се кандидатира отново за председател на ПЕС.

Сергей Станишев също изрази своето учудване от появилата се "информация". Той заяви, че днес Филип Кордери лично му се е обадил и е заявил, че написаното там не отговаря на истината.

"Филип Кордери не е човек, който би си позволил да говори от името на ПЕС, още повече че няма как с публикации да бъде предрешен изборът на делегатите на конгреса. За ПЕС не са характерни тези типично балкански страсти. Там състезанието е честно и е въпрос на лидерство и визия", коментира още Станишев.

Най-вероятната причина за появилата се дезинформация е, че авторът на статията Георги Готев е близък до Ивайло Калфин и АБВ. Представители на неговото семейство работят за бившия евродепутат и външен министър. Това не е първият случай, когато Euractiv заблуждава своите читатели. През пролетта изданието отново беше замесено в скандал, публикувайки невярна информация. /БГНЕС

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби