ГЕРБ изгуби изборите за кмет на село Изгрев

loading...

Подкрепеният от БСП независим кандидат Йордан Китанов спечели още на първи тур изборите за кмет на благоевградското село Изгрев, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона.

За експолицая Китанов гласуваха 192-ма или 50.26 на сто от подадените гласове. Втори остана соченият за фаворит кандидат на ГЕРБ Валентин Георгиев, събрал 159 гласа. От имащите право на глас 504 жители на село Изгрев, което е квартал на Благоевград, гласуваха 382. Така избирателната активност достигна 75.8 процента. Трета е кандидатката на НДСВ Мария Деянска, събрала 18 гласа, а четвърти Гроздан Безински с 13.

Частичните избори в село Изгрев се проведоха, след като управлявалият в продължение на десетина години Николай Безински бе отстранен за документално престъпление. Управникът прехвърлил трийсетина жители на селото от един пенсионен фонд в друг без тяхно съгласие.

Изборите в Изгрев бяха интересни за това, че преди вота отстраненият кмет подкрепи кандидата на ГЕРБ и призова роднините си и жителите на селото да гласуват за Георгиев. Бившите управляващи от ГЕРБ обаче изгубиха втори поредни избори в областта. През октомври миналата година кандидатката на ДПС, подкрепена от БСП, Минка Капитанова спечели кметските избори в община Гърмен, побеждавайки категорично кандидата на ГЕРБ Верхат Ислямов.

Вчерашните избори в Изгрев преминаха спокойно, имаше само една жалба от НДСВ за контролиран вот. Проверката на място не потвърди сигнала. /БГНЕС

Благоевград / България

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби