Независимото бъдеще на медийния бизнес

loading...

Основателят на Ebay Пиер Омидяр обяви, че ще създаде независима медийна организация, която ще покрива широк кръг новини - от спорт до политика - за обикновените читатели, под ръководството на големи имена в журналистиката, включително бившия кореспондент на в. Guardian Глен Грийнуалд.

Роденият във Франция 46-годишен Омидяр, който е от иранско-американски произход, посочва в блог, че е обмислял да купи в. Washington Post (който в крайна сметка бе придобит от основателя на Amazon Джеф Безос), но решил, че иска да създаде новинарска организация "от нулата".

"Точно сега съм в съвсем начален етап на създаване на нова масмедийна организация. Все още не знам как или кога ще бъде представена или как ще изглежда", пише Омидяр, който все още е председател на компанията за електронна търговия, основана от него. "Развих интерес към подкрепата на независимата журналистика. Искам да намеря начини да превърна обикновените читатели в ангажирани граждани. Мисля, че в тази сфера може да се направи повече и съм нетърпелив да проуча възможностите", отбелязва той.

Списание "Форбс" оценява нетното състояние на Омидяр на $8,5 млрд.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби