Папата порица мафията!

loading...

Папа Франциск призова мафията да "спре да прави зло" на среща с роднини на жертвите, с която искаше да докаже, че Католическата църква се противопоставя на организираната престъпност.

Над хиляда души присъстваха на молитва с папата в църквата близо до Ватикана, където бе изложен списък с имената на 842 жертви на мафията, сред които и убити малки деца.

"Мъже и жени на мафията…променете начина си на живот. Спрете да вършите злото, променете се", изтъкна Светият отец. "Все още има време да избегнете края си в ада, където ще попаднете, ако продължите да вървите по този път", предупреди той мафиотите в страната. Той им каза също да се откажат от "кървавите си пари", които "не могат да бъдат взети в рая."

Франциск "иска да стане ясно, че Божията истина и мафията, Божията истина и корупцията, Божията истина и незаконността не могат да вървят ръка за ръка", коментира отец Мрачело Коци, зам-председател на антимафиотската асоциация "Либера".

По-рано тази седмица бе съобщено, че мафията е убила 3-годишно дете и майка му като отмъщение, че майката е нарушила обещанието да мълчи за деянията на престъпниците. "В списъка с жертвите има имена на най-малко 80 непълнолетни. Няма мафия, която да не убива деца, мафията винаги е убивала деца", каза още отец Коци. /АФП

Ватикана / Ватикана

Снимка: Кръстникът

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби