И родните звезди ще печелят от YouTube

loading...

Българските творци ще генерират приходи от използването на тяхната музика в YouTube.

Това става възможно, след като YouTube и българската организация за колективно управление на авторски права в музиката – МУЗИКАУТОР, сключиха договор за лицензиране. Така българските и международни творци – композитори, автори на текст и на аранжимент, ще генерират приходи от дигиталната платформа YouTube в България, съобщиха от МУЗИКАУТОР.

Авторите, които родната организация представлява, вече ще получават възнаграждения за своите произведения и от гледанията в YouTube. Генерираните приходи ще се базират на рекламите, които текат преди, след и по време на видеата, качени на платформата.

"С този нов източник на приход авторите ще имат вече и икономическа полза от употребата на техните произведения в YouТube. Постигането на споразумение с YouТube е важна стъпка, която създава нови възможности за правоносителите", коментира изпълнителният директор на МУЗИКАУТОР Иван Димитров.

"Изключително доволни сме, че постигнахме споразумение с МУЗИКАУТОР и представляваните от оргазнизацията творци. Това ще благоприятства създаването на българско съдържание и ще даде възможност на авторите да получават възнаграждения от видеоклиповете им в YouTube", коментира от своя страна Гудрун Швепе, ръководител Стратегическо развитие, Лицензиране на музика, YouTube ЕМЕА. "Това е също една голяма победа за представителите наYouTube общността, за които слушането на музика и откриването на нови артисти в YouTube е важна част от онлайн преживяването", допълни той. /БГНЕС

София / България

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби