5 коварни навика, които могат да Ви съсипят и как да ги избягвате

loading...

За да успеете освен, че трябва да правите това което „работи“, трябва да избягвате това, което „не работи“. Ето 5 коварни навика, които могат да съсипят Вашата кариера и бизнес.

Четене на мисли – тези, които се опитват да четат мисли не слушат! Те си мислят, че знаят какво иска да им каже човека на среща и обикновено прекъсват. По този начин те се лимитират в техните виждания и не взимат полезната информация от другия.

Нетърпеливост – да си следвате целите активно е едно, но да се само-съжалявате когато не сте ги постигнал е вреден навик, който ще Ви попречи.  Това важи особено, когато работите с други и нетърпеливостта може да прерасне в изнервяне на обстановката и конфликти. Фокусирайте се върху процесите! Когато имате ясни цели, следете изпълнението на всяка стъпка, и успеха ще дойде.

Твърдоглавост – да следвате стратегия и тактика, които сам знаете, че не работят и го правите от инат и защото не искате да си признаете, че сте сгрешил. За да имате успех трябва да сте гъвкав и да сте готов да смените грешните подходи на момента.

Страх –  бизнеса не се прощава на страхливите. Ако интуицията Ви казва "не", откажете се. Но ако чувството Ви е, че идеята е супер но просто малко Ви е страх, действайте без да Ви мигне окото!

Негативизъм – негативните хора си мислят, че са реалисти но истината е, че те гледат на света от грешната призма. Когато сте позитивен сте отворен за нови идеи и възможности. Негативизма Ви вкарва все по надълбоко в собствено-изфабрикуваното нещастие. Опитайте се да бъдете максимално щастлив в работата си и се стремете да си доставяте удоволствие докато я вършите и успеха ще почука на Вашата врата.

_________________________________________________

Автор: Вълчо

Снимки: shutterstock, sxc.hu

©bradva.bg

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби