Местан: Не 2, а 3 лева ще е увеличението на премиите за тютюн

loading...

Премии за тютюнопроизводителите като компенсация за ниската изкупна цена на тютюна и повече пари за малките земеделски производители от догодина обеща председателят ДПС Лютви Местан.

Днес Местан присъства в доспатското село Барутин на традиционния възпоминателен митинг в памет на жертвите на възродителния процес преди 42 години, съобщи БНР.

Местан каза, че още за целта, хората трябва да гласуват на предстоящите европейски избори. "Ще компенсираме по-ниската изкупна цена на тютюна тази година със завишени премии, национално доплащане. Не два, а три лева на килограм. Това просто не е обещание, това е новата политика на новия кабинет, който обърна очи към проблемите на Родопа планина. И най-голямата новина, заради която настоявам много сериозно да помислите и така да гласувате на 25 май, трябва да имаме много силен глас в Европа, защото от Европа зависят много проблеми - през следващите седем години, считано от първи януари, акцентът пада върху малките производители, тези, които обработват от пет до десет декара земя, а това са всички родопчани, ще получават до 1 250 евро годишно. Затова е просто необходимо да се регистрирате като земеделски производители", заяви Лютви Местан. /БГНЕС

Доспат / България

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби