Джими Картър пуска писма в плик

loading...

Заради опасността да бъде шпиониран от разузнавателните агенции, бившият американски президент Джими Картър разкри в неделя, че предпочита да пише и праща писма с помощта на добрата стара пощенска служба, отколкото да изпраща имейли.

"Имам усещането, че моите собствени комуникации вероятно са били наблюдавани", призна Картър в предаването Meet the Press (Среща с медиите) на телевизионната мрежа "Ен Би си нюз" (NBC News).

"И когато искам да контактувам с чуждестранен ръководител поверително, пиша на машина или дори на ръка, нося писмото в пощенската служба и го изпращам", добави смеейки се бившият президент на САЩ (1977-1981г.). "Защото мисля, че ако изпратя имейл, той ще бъде прихванат", прибави Картър със същия тон.

Запитан за политиката на президента Барак Обама по отношение на разобличените практики на американската разузнавателна агенция АНС и прибягването до безпилотни самолети, Картър критикува "изключително безконтролната и лошо водена" политика от "нашите собствени разузнавателни агенции", пише АФП.

Президентът Обама предложи през януари преработване на програмите на АНС, но проектите трябва да бъдат одобрени от самата агенция и Конгресът на САЩ, преди да бъдат приложени.

Картър е 39- ят президент на САЩ. В годините след президентството, той е уважаван държавник и международен посредник. Джими Картър помага наамного благотворителни каузи. Основава "Центъра Картър" - организация, която подкрепя демокрацията и човешките права. Той пътува много, участва като международен наблюдател в избори по света, участва в преговори и конкретни хуманитарни акции.

През 2002 г. става носител на Нобелова награда за мир за усилията си за "намиране на мирно разрешение на международните конфликти, за насърчаването на демокрацията и човешките права, за насърчаване на икономическото и социално развитие". /БГНЕС /На снимката: Президентът на Боливия Ево Моралес с Джими Картър през 2013 г.

Вашингтон / САЩ

Снимка: sxc.hu

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби