Златанова удари ВСС за забавянето на стратегия

loading...

Ако Висшият съдебен съвет не приеме предложението за стратегията за електронизация на правосъдието на Министерство на правосъдието, аз ще пристъпя към промяна на оперативната програма и финансиране там няма да има, защото тази стратегията е плод на тригодишни усилия на три правителства и очаквам разбиране от Висшия съдебен съвет.

Това заявява вицепремиерът и вътрешен министър Зинаида Златанова по време на правителствено заседание, става ясно от публикуваната днес стенограма.

"Обясняваме, водим дискусии, освен ако те не предложат своя, ако отхвърлят нашата, мисля, че за съжаление ще отидем много назад", казва Златанова и добавя, че ще направи всичко възможно това да не се случи.

Вицепремиерът заявява, че очаква от всички колеги министри, които все още не са предали своите стратегии, подобни документи, за да имаме ясна визия преди официалното връчване на споразумението.

"Всички тези документи са на финален етап. Ние успяхме, за девет месеца да планираме нещо, което четири години не беше правено за следващите седем години минимум. Наистина огромни усилия положихме, но хайде тази финална права да я извървим своевременно", заявява още Златанова. /БГНЕС

София / България

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби