Титаник възкръсва с нов луксозен круиз!

loading...

Наскоро австралийският милиардер Клайв Палмър съобщи в официално изявление, че строи идентичен на легендарния Титаник кораб – Титаник 2. Въпреки, че доста скептици не повярваха на думите му се оказа, че грандиозният проект е в ход и първото плаване на супер лайнера е планиран за края на 2015 или началото на 2016 година.

Не е изненадващо, че точно Палмър инвестира в съживяването на легендарния кораб, вдъхновил десетки книги и екранизации с пленяващи истории за любовта, живота и смъртта. Именно този инвеститор е собственик на най-големия парк за динозаври в света и определено има слабост към историята. Разликата между динозаврите и Титаник 2 е, че праисторическите влечуги не са истински, докато огромният кораб ще е досущ като оригинала до най-малкия детайл.

Ексцентричният милиардер е предвидил инвестицията да се вмести в бюджет от около 700 милиона долара, но сумата може и да бъде надхвърлена. Палмър не се притеснява от размера на разходите, тъй като разполага с лично състояние от близо 3 милиарда и вече е получил повече от 40 000 запитвания за закупуване на билети за епичното първо пътуване на парахода. Някои ентусиасти предлагат по 1 милион долара депозит, така че да имат гарантирана каюта за девствения воаяж на Титаник 2. Наплива от хора, желаещи да бъдат сред първите е подсилен от факта, че оригиналният презокеански лайнер потъва именно по време на първото си плаване през далечната 1912 година. От корабостроителницата на Клайв Палмър уверяват, че системите за сигурност на новия плавателен съд ще са много по-развити от тези преди 100 години и опасността от удар в айсберг е изключена.

Както вече писахме, Титаник 2 ще е абсолютно копие на оригинала от миналия век, като за да се предаде още по-автентичен ефект на атракцията, на борда ще раздават облекло в тон с модата от 1912-та! Пасажерите ще могат да си закупят билети за първа, втора или трета класа и ще имат възможността да прекарат по няколко дни във всяка една класа поотделно. Храната, музиката и напитките също ще репликират тези от фаталното плаване на Титаник през април 1912.  По желание на клиентите ще има и шедьоври на най-съвременната кухня от земното кълбо, като за апетита на пътниците ще се грижат 70 реномирани готвача.

Малки притеснения би породила третата класа на кораба. Преди стотина години в третата класа на корабите е имало проблем с течащата вода, кабините били претъпкани и мръсни, тоалетни общи а храната се носела от вкъщи. Палмър уверява, че неговата трета класа няма да отстъпва по нищо на модерните кораби днес и ще има подсигурена храна, чисти бани и комфортни кабини и легла за всички, като интериорът ще е изпълнен като по времето на първия Титаник. За още по-автентично преживяване в каютите на всички класи няма да има телевизия, интернет или телефон.

 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби