Фондацията излизат на сцената на Зала 1 на НДК

loading...

Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански излизат заедно на сцената на Зала 1 на НДК вечерта на 2-ри април за един голям, топъл и вълнуващ концерт.

Петимата звездни музиканти, събрани в една обща кауза на име "Фондацията", ще изпълнят любимите песни на поне три поколения българи в брилянтен, акустичен вариант. Рамо до рамо, едни от най-емблематичните лица в българската музика ще представят най-големите хитове на "Щурците", ФСБ, Дони и Момчил и Б.Т.Р., но в напълно нови версии.

"Петимата заедно ще превърнем черно-белите ви спомени - в цветни", казва Дони. Най-старата песен в репертора на групата е "Бяла тишина" от 1967 г., следвана от емблематични парчета, като "Няма връщане назад", "Малкият Принц", "След десет години", "Две следи", "Не така", "Вкусът на времето", "Уморени крила", "Страхотен ден" и други.

"Като се изключи оригиналните композиции, аранжиментите са много променени. Кирил Маричков не пее песни само на "Щурците", нито Дони си пее само неговите. Той пее много хубаво песни на ФСБ. Включили сме трибют на Георги Минчев, с който сме работили много. Почувствахме се "приятно задължени" да припомним на хората за този човек. Една от песните, които изпълнявам е написана от покойния Пеци Гюзелев. Няма да има нито едно непознато парче. Даже бих казал, че изпълняваме най-големите хитове на групите, от които произлизаме. ФСБ и БТР продължават да си съществуват, но едното не изключва другото. На много места пеем на четири гласа, което не можете да чуете в оригиналите. Постарали сме се доста. Много труд хвърлихме, за да направим нещата да звучат убедително и сериозно", каза в интервю пред БГНЕС музикантът Иван Лечев.

"Фондацията е творчески колектив на хора, които са с крайно различен бекграунд. Ние сме от различни поколения. Аз се явявам като мост. Много интересно е, че въпреки всички тези различия, ние прекрасно се разбираме помежду си, което много добре пролича по време на турнето ни. Има една приказка "Изпрати българин в чужбина и го виж какъв е". В общи линии се оказа, че сме от добрите", сподели китаристът на ФСБ месец преди концерта в София.

Концертът на "Фондацията" на 2 април от 20.00 часа в НДК се организира от "Артишок". БГНЕС е медиен партньор.

"Фондацията" е създадена в началото на 2013 година. За краткото си съществуване, групата изнася поредица от концерти в страната при наистина огромен успех, а през есента на отминалата година успява да зарадва "до сълзи" и няколко хиляди наши сънародници в САЩ и Канада. В Новогодишната нощ хиляди българи пяха заедно с "Фондацията" любимите си български песни, за което не беше нужно много, а само един акорд. Безспорно силата на групата е в истинската, стойностна българска музика, превърнала се в класика през годините, поднесена по неповторим и изящен начин от едни от най-добрите наши музиканти. По всичко личи, че на 2-ри април в Зала 1 на НДК ни очаква истинско, емоционално и уникално, музикално преживяване и то на чист български език, заявяват организаторите от "Артишок". /БГНЕС

София / България

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби