Представят България с шопска салата и агнешки котлети

loading...

Ландсхут. България бе представена с автентична шопска салата и запечени агнешки котлети по време на срещата на генералните мениджъри на най-луксозната верига хотели в Европа - Кемпински в Ландхут. Още преди година Рето Ритвер, президент и главен изпълнителен директор на групата "Кемпински", постави предизвикателство пред всички генерални мениджъри по време на годишната им среща в Берлин:

„Има ли вашият хотел местно автентично ястие, което е:

- Популярно сред гостите на хотела?
- Има история или легенда, свързана с него?
- Уникално като начин на приготвяне и съставки?
- Свързано и подходящо за съответната дестинация?
- Вечно и не е обвързано с определен създател?,
и най-важното, можете ли да го приготвите?"

Отговорът на генералните мениджъри беше, че „истината е в проверката", затова тази година всеки от тях трябваше да демонстрира своите кулинарни умения и да представи уникалното ястие на своя хотел. Асортиментът беше разнообразен, подобно на богатството на хотелите Кемпински по цял свят: От кебап в Ciragan Palace в Истанбул до историческия сос Bisque от омари в хотел Атлантик Кемпински в Хамбург, създаден през 1909 г.; от колбасите с къри на хотел Адлон в Берлин с домашно приготвен по тайна рецепта сос и специален хляб Havelländer Apfelschwein до токачки с къри от Сейшелите; от пилето с ориз в Kempinski Hotel Haitang Bay до бубур аям (пиле с овесена каша) в хотел Kempinski Jakarta в Индонезия.

Всички 70 ястия бяха приготвени и дегустирани в хотелското училище в Ландсхут. Докато близо 80% от генералните мениджъри напредваха бързо поради придобит опит и умения в сферата на храните и напитките, няколко амбициозни готвачи трябваше да се върнат до печката, за да доусъвършенстват ястието си и така да отговорят на очакванията на журито, съставено от взискателни и без съмнение критични колеги.

Рето Витвер коментира кулинарното предизвикателство така: „ Нашата стратегическа визия е Кемпински да се превърне в безспорен лидер в сектора на хотелиерството и ресторантьорството. Кемпински има уникално наследство в гастрономията и ние бихме искали да продължим тази традиция, като надграждаме нови умения и кулинарни фантазии. Накарах нашите генерални мениджъри да осъществят обещаното, като покажат уважение към местната култура на съответните региони."
Зад едно такова събитие стои огромна логистика. Подготовката започна още в средата на миналата година. Създадена бе подробна книга с рецепти, включваща историята на всяко ястие и неговото значение за хотела (книгата ще се актуализира с присъединяването на нови хотели). В допълнение, всеки "готвач" трябваше да донесе собствена специална посуда, за да представи ястието в автентичния му вид.

Генералните мениджъри на хотелите Кемпински в България представиха достойно своите региони. Герд Руге, генерален мениджър на Кемпински хотел Зографски София, приготви запечени агнешки котлети Свети Георги върху ризото с родопски манатарки и млечно-ментов сос, допълнени с традиционна салата. Генералният мениджър на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско Атанасиос Манос приготви автеничната българска шопска салата, представена по патриотичен начин като знамето на България. Салатата е предпочитана сред гостите на хотела и се сервира в перфектна комбинация с автентичната за хотела напитка - ракия.

Уникалните ястия на хотелите са представени в индивидуални менюта на хотелите и гостите могат са де насладят на техния антентичен вкус.

Източник: www.standartnews.com

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби