Орешарски: Реиндустриализацията е акцент в Европа 2020

loading...

Програмата Европа 2020 поставя акцент върху реиндустриализацията в страните-членки на Европейския съюз. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски на среща с бизнеса, предаде репортер на БГНЕС.

Премиерът подчерта, че кабинетът няма нищо против сферата на услугите. "Те могат да допринесат за икономическия растеж, но фокусирането единствено и само върху услугите не създава предпоставки за устойчив растеж", подчерта Орешарски.

Той обеща, че България ще продължи да поддържа ниски нива на корпоративните данъци. "В условията на жестока конкуренция за привличане на инвестиции ниското равнище на пряко облагане е едно съществено наше преимущество, от което не можем да се лишим в близко бъдеще", подчерта Орешарски.

Той заяви, че правителството ще продължи да поддържа единна ставка на ДДС от 20 на сто. "Диференцираните ставки имат много повече негативи от единната ставка", добави министър-председателят

Орешарски заяви, че кабинетът ще внесе нови нюанси в икономическата политика – защита на конкуренцията и срещу монополните формирования, появили се през последните няколко години.

"В това направление заслужава да се отбележи, че светът дискутира концептуалната криза, възникнала от 2008 г. По-активните регулации в динамични сектори като финансовия са единственият изход, за да не повтаряме кризата", подчерта премиерът и добави, че засилването на регулациите във финансовия сектор в цяла Европа се прави с цел по-надеждното регулиране на цялата финансова система.

Очаквайте подробности. /БГНЕС

София / България

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби