Опозицията пусна нов скандален запис на Груевски

loading...

В разговор той обсъжда дали Македония да бъде Горна, Долна, Северна или някаква друга...
По време на извънредната пресконференция на опозиционният СДСМ беше пуснат запис на троен разговор на премиерът Груевски, външният министър Милошоски и Сашо Миялков, в който се обсъжда дали Македония да бъде Горна, Долна или някаква другаМилошоски настоява да има политическо определение, например Независима Република Македония, Суверенна Република Македония, което да се представи като постигнат успех в преговорите. В скоби трябва да се постави искането на гръцката страна Горна или Северна Македония.


Министърът на външните работи Антонио Милошоски (тогава), би избрал скобите зад името на Македония, с надежда след години те да отпаднат и името да остане Независима Република Македония или Суверенна Република Македония, отколкото Република Вардар.

Това става ясно от записа на разговор между премиерът Никола Груевски, шефът на контраразузнаването Сашо Миялков и министър Милошоски, който се презентира на пресконференция на опозиционната партия.

По време на разговора, Милошоски изказва мнение как трябва да се държи Миялков по време на разговорите.

Не друг, а неформалният преговарящ Сашо Миялков е определил името Горна Македония и така предложението влиза в листата на посредника Нимиц. Това заяви председателят на СДСМ Зоран Заев след изслушването на записа на разговора между премиерът Никола Груевски, шефът на контраразузнаването Сашо Миялков и министър Милошоски.

Според Заев записът доказва, че преговорите между Македония и Гърция в никакъв случай не са се водили между официалните делегации на двете страни.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби