Борисов не застава зад думите на Цветанов, докато не ги докаже

loading...

Бойко Борисов не застава зад думите на Цветанов, докато не ги докаже. Призовавам депутатите и политическите партии да спрем всеки ден да се плашим или да прехвърляме собствените си неудачи към прокурорите, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в НС, предаде репортер на БГНЕС.

Не сме прокурорска държава, а парламентарна. А прокурорите са, за да обвиняват и те си имат достатъчно работа. Когато обвиняваш един човек трябва да имаш достатъчно аргументи да докажеш дали това е така или не, в противен случай е клевета, смята той. По темата "Цветанов-Пеевски в неговия кабинет" Борисов посочи: при мен такива срещи не е имало. Многократно съм казвал, че вярвам на институциите и на главния прокурор. А когато бях главен секретар на МВР депутати от всички партии идваха непрекъснато да се срещат и с професионалното и с политическото ръководство на министерството, това не е проблем. Но …това вече е между тях двамата. Няколко пъти съм казвал на Цветанов, когато разбирам, че след като има обвинения, той трябва да се защитава и да говори тези неща, но той ги говори като пряко засегнат от делата човек, коментира Борисов. И веднага отсече, че това не е позиция на партия ГЕРБ. Винаги сме били да се пазят институциите и да се оставят да работят на спокойствие, е неговото мнение.

Борисов заяви, че не застава зад думите на Цветанов, докато не ги докаже. Доколкото знам вече има реакция и от прокуратурата, така че, ако Цветанов има доказателства, че е прав, те трябва да отидат там, категоричен е той. И продължи: на този етап и обратната страна по никакъв начин не ме е убедила, че тези подслушвания са факт. По повод "Танов гейт" лидерът на ГЕРБ каза следното: когато има официално вкарано искане от "Атака" да се възобнови проектът "Белене", когато "Атака" отговори на това, тогава ще отговоря на всеки друг въпрос. /БГНЕС

София / България

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби