Делото срещу бившия полицай Йордан Костов е пред финал

loading...

Делото срещу бившия полицай Йордан Костов, който бе арестуван през 2010 г. и заподозрян за връзки с групата на "Наглите", е пред финал, предаде репортер на БГНЕС.

На 8 май за когато е следващата дата по него се очаква да бъде разпитан последният свидетел и е възможно да има пледоарии по процеса. Днес бе разпитан един от групата на "Наглите" Любомир Димитров-Гребеца.

БГНЕС припомня, че делото срещу Йордан Костов започна на 2 октомври 2012 г. Бившият служителят на ГД "Криминална полиция" бе задържан 2 години преди това при съвместна операция на дирекция "Вътрешна сигурност" и ГДБОП. По-късно той бе уволнен от МВР. Според различни данни, които излизаха тогава, Костов бе заподозрян за това, че е съдействал на някои от групата на "Наглите", които излежавали леки присъди в общежитието в Казичене, за да го напускат лесно.

Делото се гледа при закрити врати, но сред свидетелите, които трябваше да бъдат разпитани и част от подсъдимите по "Наглите". Така още на първото заседание за разпит бе доведен Любомир Димитров. Сред свидетелите са и Павел Петков, както и една от жертвите на групата – небезизвестният Васил Маникатов.

Костов застана на подсъдимата скамейка с обвинение за подкуп. Така едно от обвиненията му е по обвинение по член от НК, който гласи, че "който поиска или приеме дар или каквато и да е облага, която не му се следва, или приеме предложение или обещание за дар или облага, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице или чуждо длъжностно лице във връзка със службата му, се наказва с лишаване от свобода до шест години или глоба до пет хиляди лева". /БГНЕС

София / България

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби