Станишев: Вотът на недоверие е гавра с гражданите и евроизборите - подробности

loading...

Вотът на недоверие, внесен от ГЕРБ, търси предизборен ефект. Това е неуважение към темата и гавра с гражданите и с европейските избори, коментира в Русе председателят на БСП и лидер на ПЕС Сергей Станишев, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Станишев бе на посещение в града, където разгледа новостроящата се спортна зала и се срещна с обществеността. Според него самият начин на внасяне на вота е несъстоятелен, защото ГЕРБ първо са обявили, че го внасят, а след това цяла седмица са писали мотивите. "Да, състоянието на енергетиката е тежко и никой не го отрича, но кой я докара до това състояние? Знам как мините целенасочено се водеха към фалит, към разбиране на парчета , ТЕЦ-овете не можеха да изнасят. За една година от май 2013 до май 2014 износът на България на ток от май е нараснал 100 процента. Какво им пречеше на ГЕРБ да създадат условия, но те целенасочено искаха да сринат този отрасъл за продажба на свои хора", заяви още Станишев. Той коментира, че внасянето на вота на недоверие преди евроизборите не цели смислена и задълбочена дискусия за енергетиката и как да й се помогне. "Целта му е предизборна, вместо да се водят европейски дебати каква България искаме в ЕС, какво не ни харесва и как да го променим, как да ни уважават повече и да имаме повече самочувствие - ние такива дебати сме готови да водим. А на Борисов е ясна работата", каза лидерът на БСП.

Станишев сподели, че е много доволен от представянето на Мартин Шулц на дебата за председател на ЕК. "Надявам се повече българи да гледали снощния дебат, защото хората можеха да видят различните подходи, различните визии на отделните политически семейства. Мартин Шулц беше много убедителен, представяйки нашата платформа. В нея основното са работните места и икономиката. ЕНП предлагат повече от същото, което се видя пет години, тяхната политика се свежда до една дума – рестрикция. Хората не искат повече от тази политика. Няма как да обясниш на гражданите в Европа защо ЕС има 1 трилион и 600 млрд. евро, за да спаси банките, но не намира ресурси да подкрепи икономически растеж и работни места и да помогне на социално слабите", каза Станишев. /БГНЕС

Русе / България

 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби