работа

 | 

 

 

Ново изискване при кандидатстване за работа в условията на пандемия имат някои работодатели. Към CV-то те изискват и тест за антитела или отрицателен PCR, показва проверка на "Монитор" в офертите за работа.

 

Така например производител на вина иска да наеме служител в склад за опаковане и бутилиране, но само ако е прекарал коронавируса. За доказателство кандидатът трябва да предостави тест за антитела. В текста е упоменато, че работата не е тежка.

 | 

 

 

В средносрочен план нарастване на заетостта се очаква основно в дейности, свързани с образованието - ръст от 204 000 работни места/9,6 на сто/, преработващата промишленост - до 635 000 места, хуманното здравеопазване - 180 000 работни места, строителството - 247 000 и операциите с недвижими имоти - 18,8 хиляди работни . Това съобщи социалният министър Деница Сачева.

 

През следващите две години се очаква ръст на заетостта по икономически дейности, след което ни очакват две години спад, каза министърът.

 

Categories:

 | 

 

 

Над 62% от работодателите считат аналитичното мислене и умението за мислене в перспектива за ключово предимство, за успех на пазара на труда.

 

Над 50% отбелязват, че е важно да се развива умението за убеждаване, а 47% смятат че трябва да се подобрят отношенията в екипа.

 

За това свидетелстват резултатите от съвместно изследване, проведено от компанията за подбор на служители Hays, компанията Skyeng, образователния портал GeekBrains и др.

 

 | 

 

 

Ниските заплати и несправедливото им определяне си остават основните причини за текучеството във фирмите, показва проучване на БТПП.

Председателят на Управителния съвет на Българската търговска промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов и д-р Камелия Петкова от Института по философия и социология при БАН, представиха днес данни от състоянието на заетостта в страната.

Categories:

 | 

 

 

Бездомен мъж решил да започне да чисти улиците на Тълса в щата Оклахома. Той споделя, че му харесва наоколо да бъде чисто и иска да бъде продуктивен. Неговата надежда е някой да го забележи и вземе на работа.

 

Сега в условията на коронакризата става все по-трудно намирането на работа. В повечето старани много хора са изправени именно пред този проблем.

Categories:

 | 

 

 

Препоръката към работодателите за въвеждане на дистанционна работа, която бе издадена за времето на извънредното положение в страната, остава и след замяната му с "извънредна епидемична обстановка", която засега е в сила до 14 юни.

 

Със заповед на здравния министър от днес се указва всички работодатели, според спецификата и възможностите на конкретната трудова дейност, да организират дистанционна форма на труд за служителите си.

 

Categories:

 | 

 

 

Подробни указания за всички хотели, места за настаняване и хранене в условията на коронавирус, утвърдиха снощи министерствата на туризма и на здравеопазването. Ето някои от най-важните:

 

Физическа дистанция от минимум метър и половина - в лоби пространствата, басейните и ресторантите. А там на маса не трябва се допускат повече от 4-има.

 

Осигуряване на маски и ръкавици, както за гостите, така и за служителите. И резерв от 10% повече маски спрямо капацитета.

Categories:

 | 

 

 

63-годишен мъж е прострелял 56-годишния си колега със законна ловна пушка в село Церово, община Своге. После се е прострелял сам. Това са потвърдили от МВР, твърди Glas.bg.

По-възрастният мъж първо стрелял по колегата си, а след това се самопрострелва, показват записи от охранителни камери.

Версиите, по които се работи, са две: убийство от ревност или заради работата.

Categories:

 | 

 

 

Таксиметрови шофьори от Ямбол масово прекратяват работа, заради липса на клиенти, предаде БНР.

Над 30% от такситата в Ямбол са преустановили работа през последната седмица, поради липса на клиенти.

Categories:

 | 

 

 

Българите са склонни често да си сменят работното място. Движението на персонала в нормалните пазарни икономики е в рамките на 5-10%, докато в България по предварителни данни става дума за 18%. Това обяви председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов.

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби