Фолксваген

 | 

 

 

Германският автомобилен гигант „Фолксваген“ заяви, че са започнали приготовленията за временното затваряне на заводите на компанията в Европа, тъй като епидемията от коронавируса причинява сериозни трудности с логистиката и срив в търсенето, предава AFP, цитирана от Агенция "Фокус".

 | 

 

За Фолксваген да ви кажа: Искат да построят завод хората, но питат кой ще им даде пари. В интернета пише, че нашето правителство им предлагало 260 милиона евро субсидия. Те ще имат 4000 работници. 260 милиона делено на 4000 прави 65 000 евро на работник субсидия, казва бизнесменът Ивайло Пенчев.

Не за работника разбира се. Ако допуснем, че средната заплата там ще е 2000 лв, излиза, че съвкупният български народ ще плаща в продължение на 5 години всички заплати на работещите за Фолксваген, категоричен е създателят на "Утопия".

Categories:

 | 

 

Aвтомобилният концерн "Фолксваген" отлага решението за изграждане на завод в Турция на фона на турската операция в Сирия, съобщава Handelsblatt, позовавайки се на свои източници, пише новини.бг.

Концернът преговаря с турската страна за изграждането на завод в близост до град Измир. След началото на операцията в Сирия обаче, ръководството на компанията не бърза да подписва договора за строителство, отбелязва изданието.

"Ние наблюдаваме ситуацията с голяма предпазливост", заяви говорител на "Фолксваген" пред Handelsblatt, цитиран от БНТ.

Categories:

 | 

 

Заводът на "Фолксваген" ще донесе на България 1,2 млрд. лева годишно. Преките ефекти от инвестицията ще са между 0,8% и 1% от БВП на страната. Това пише в. "Труд" в свой анализ. Държавата може да предостави безвъзмездно терен България все още се нарежда на последно място в Европейския съюз според равнището на средния доход, пише блиц.

Categories:

 | 

 

България продължава да води борба за новия завод на "Фолксваген", заявява премиерът Бойко Борисов пред немския вестник "Ханделсблат", цитиран от БТВ.

В свое писмено съобщение българският министър-председател отбелязва, че нашата страна дава всичко от себе си, за да спечели сделката.

"България е по-добра от гледна точка на инвестиционния риск в сравнение с всяка друга държава в региона", заявява Борисов.

Categories:

 | 

 

Росен Плевнелиев е убеден, че битката за „Фолксваген” не е загубена и всичко тепърва има да се решава.

„Благодарим за всичко, което правителството направи, никога не сме стигали толкова надалеч за толкова стратегическа инвестиция у нас. Турция е избрана да продължи да се преговаря с нея преференциално, но това не значи, че нямаме шанс. Ще работим, докато няма подписан договор”. Това каза обнадежден президентът на България (2011 – 2016) Росен Плевнелиев в Министерския съвет след среща на правителството и автомобилния клъстер, пише лупа.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби