ебола

 | 

 

Експлозия в руска лаборатория, съхраняваща опасни щамове на силно заразни болести, предизвика пожар в изследователския център, информира dnes.bg. "Вектор" се намира в Колцово, близо до Новосибирск. Изтичане на газ е причинило взрива. В момента на инцидента не се е работило с биологични материали, пише лупа.

Пострадал е един човек, който е откаран в болница с изгаряния от трета степен.

Според BBC по време на Студената война биохимичния комплекс "Вектор" е действал като изследователски център за изследване на биологичните оръжия.

Categories:

 | 

 

Ебола скоро може да бъде "предотвратима и лечима" болест, след като изпитания на две лекарства показаха значително подобрени проценти на оцеляване, заявиха учени. Четири лекарства са били изпитани върху пациенти в Демократична република Конго, където има голямо огнище на вируса, предаде Би Би Си (BBC).

Повече от 90% от заразените хора може да оцелеят, ако бъдат лекувани от рано с най-ефективните лекарства, показа изследването, цитирано от dir.bg.

Categories:

 | 

 

Ситуацията в Конго вече е толкова сериозна, че не може да се счита за вътрешен проблем, пише НОВА.

Световната здравна организация (СЗО) обяви "извънредна ситуация от международен мащаб" заради новия взрив на хеморагичната треска ебола, съобщават Евронюз и БГНЕС. Ситуацията в Демократична република Конго вече е толкова сериозна, че не може да се счита за вътрешен проблем.

Директорът на СЗО обяви, че е приел препоръките на комисия от международни експерти, които искат ограничителни заповеди за пътуването и търговията в Конго.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби