българия

 | 

 

 

България е на 111 място според Индекса за свобода на медиите за 2020 година, изготвен от базираната в Париж неправителствена организация „Репортери без граници“, предаде БГНЕС.

Страната ни е на същата позиция, както и през 2019 година, но точките й са с 0,05 по-малко – 35, 06 в сравнение с 35,11 миналата година.

В годишния доклад на „Репортери без граници“ България е наречена „черната овца на Европейския съюз“.

 | 

 

 

България има най-ниска заболеваемост от COVID-19 в Европейския съюз по показателя заразени на 100 000 души.

По смъртност на 100 000 души страната ни е на 3 място, като с по-добри показатели са Словакия и Латвия, съобщи Европейския център за превенция и контрол на заболяванията.

Categories:

 | 

 

 

Населението на България вече е официално под 7 милиона души. Към 31 декември 2019 г. у нас са живели 6 951 482 души, съобщи днес Националният статистически институт (НСИ). Това означава, че намалението за година е с 48 557 души, или с 0.7%.

Мъжете в България към края на 2019 г. са 3 369 646 (48,5% от населението), а жените - 3 581 836 (51,5%), което означава, че на 1 000 мъже се падат 1 063 жени.

Categories:

 | 

 

 

А, разказвате ли на тях, на бъдещите българи, за нея, за това какво беше?

(дългичко е, който иска да го прочете, да си поплаче, да се смее ако иска, написах го за себе си, за наборите, приятелите … Опровергайте ме който иска, нося на критика, бой, жени и пиене, не ми пука!)

Помните ли България?

Онази България която беше на 4-то място в Европа по БВП?
Онази, загубената вече, окрадена и обезлюдена България?

А имаше такава държава, на Балкански полуостров в Европа, а не по някакви си Западни Балкани …

Имаше!

 | 

 

 

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с президента на Република Корея Мун Дже-ин, съобщиха от правителствената пресслужба.

Двамата лидери обсъдиха актуалната информация за разпространението на COVID-19 и ефективни мерки за ограничаване на заболяването. В началото на разговора беше отбелязано, че двете държави полагат усилия за поставянето на епидемията от коронавирус под контрол.

 | 

 

 

Главна дирекция „Гранична полиция“ съобщи, че затваря границите на страната ни до 17 април. Временното ограничение важи за всички гранични пунктове с въздухоплавателни, морски, железопътни и шосейни транспортни средства.

Categories:

 | 

 

 

Премиерът Бойко Борисов проведе телефонен разговор с премиера на Китай Ли Къцян по повод пандемията от коронавирус. Двамата обсъдиха усилията, които всяка една от двете държави полага, за да ограничи разпространението на COVID-19.

Това съобщиха от правителствената информационна пресслужба.

 | 

 

 

България не е включена в забраната на президента на САЩ Доналд Тръмп за пътуване до Щатите заради коронавируса, потвърдиха от посолството на САЩ в България на запитване от "24 часа". Американският президент обяви в четвъртък, че Съединените щати прекратяват за месец достъпа на европейци до страната по море и въздух с цел да се ограничи разпространението на коронавируса.

 | 

 

 

Гръцките власти са поискали контролирано изпускане на вода от язовир „Ивайловград“, за да затруднят навлизането на нелегални мигранти по река Марица, съобщават гръцките медии, цитирани от БНР.

Гръцките телевизии „Стар“ и „Антена“ излъчиха репортажи за контролирано покачване на нивото на река Марица, за да се затрудни преминаването на нелегални мигранти.

По искане от Атина бил отворен бент на язовир „Ивайловград“.

Покачването на водите на река Марица е от стратегическо значение за охраната на границата при Еврос.

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби