треска

 | 

 

 

Нашествието на кърлежи в Пловдив през април, когато все още деакаризацията на зелените площи под тепетата не беше започнала, вече взе първа жертва! Мъж, ухапан от кърлеж, е настанен с марсилска треска в пловдивската инфекциозна клиника.

 

Мъжът е бил докаран в тежко състояние - с висока температура и пъпчест обрив, разказаха лекари, цитирани от 24 часа. По думите им заболяването е опасно, тъй като при усложнения се засягат малките кръвоносни съдове на органите в цялото тяло и изходът може да е летален.

Categories:

 | 

 

Западнонилска треска, пренасяна от обикновените комари, е голямата опасност за хората у нас през този летен сезон, предупреди проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния институт по заразни и паразитни болести пред "Дарик", пише лупа.

По думите му през последните два месеца се наблюдава завишаване в броя на вирусните възпаления на централната нервна система. В същото време хората не трябва да се притесняват от тигровия комар, който макар и разпространен в южните черноморски курорти и в крайдунавските общини, не пренася тропически вирусни инфекции.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби