земетресение

 | 

 

 

Слабо земетресение е регистрирано край Русе,  сочи справка на сайта на Националния институт по геофизика, геодезия и география (НИГГГ) към Българската академия на науките (БАН).

Трусът е регистриран в 04:22 часа тази нощ.

Categories:

 | 

 

 

 

 

Трус 4,1 по скалата на Рихтер е разлюлял тази сутрин Егейско море. Епицентърът му е бил на 27 километра от град Нео Карловаси в Гърция и на 91 километра от град Карабаглар в Турция, по данни на информационен център по сеизмология CSEM-EMSC.

 

 | 

 

 

Трус с магнитуд 2,6 по скалата на Рихтер е регистриран на територията на България, близо до Пловдив. Земетресението е усетено в 23.30 ч. снощи с епицентър на 19 км южно от Пещера и на 51 км югозападно от Пловдив, с дълбочина 15 км, уточняват от Европейския сеизмологичен център.

 

Няма данни за материални щети. 

Categories:

 | 

 

 

В Милано вечерта на 17 декември е регистрирано най-силното земетресение през последните 500 години. Това съобщи представителят на Националния институт по геофизика и вулканология на Италия (Ingv) Лучия Лудзи.

Силата на земетресението е била 3,9 по скалата на Рихтер. Епицентърът му е бил на шест километра западно от града на дълбочина 56 километра от земната повърхност. Люлеенето се усети в няколко района на Милано и предградията.

 | 

 

 

Мощен вторичен трус с магнитуд 4,8 по скалата на Рихтер е разтърсил Турция, съобщи Службата по управление на бедствията и извънредните ситуации. Някои агенции съобщават, че земетресението е било с магнитуд 5. Това е най-силният сред 400-те вторични труса, ударили страната след земетресението вчера.

 

 | 

 

 

Земетресение с магнитуд 3.1 по Рихтер е регистрирано тази нощ в района на харманлийското село Черепово, сочи справка на сайта на Националния институт по геофизика, геодезия и география (НИГГГ) към Българската академия на науките.

Трусът е регистриран в 3.47 ч. Земетресението е на дълбочина 34,3 км.

По-късно от Националния институт по геофизика, геодезия и география актуализираха данните, като стана ясно, че земният трус е бил регистриран до Ценово, а магнитудът е по-малък - 2,5 по Рихтер, а дълбочината е значително по-малка 19 км.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби