галактика

 | 

 

Млечният път може да бъде изпълнен с междузвездни извънземни цивилизации, според ново проучване. Ние просто не знаем за това, защото не са ни посещавали от 10 милиона години.

Изследването, публикувано миналия месец в The Astronomical Journal, показва, че интелигентният извънземен живот може да отдели време за изследване на галактиката, използвайки движението на звездните системи, за да улесни скоковете между звездите, пише megavselena.

Categories:

 | 

 

Вселената е изпълнена с милиарди галактики и трилиони звезди, заедно с почти неизброим брой планети, луни, астероиди, комети и облаци от прах и газ – всичко това се вихри в необятността на космоса.

Но ако увеличим мащаба, какви са градивните елементи на тези небесни тела и откъде са дошли?

Categories:

 | 

 

Сателитният телескоп на НАСА за транзитно изследване на екзопланети (Transiting Exoplanet Survey Satellite или TESS) откри нова планета на орбита около звезда от съзвездието Хидра. Когато учените изследвали данните, те забелязали още две планети, които обикалят звездата, пише megavselena.

Един от тези нови светове би могъл да има условия за течна вода, ако атмосферата й е достатъчно гъста. Учените трябва да го проучат допълнително, за да установят дали това е така.

Categories:

 | 

 

Нашата галактика, в която се намират Слънцето и милиарди други звезди, се е сляла с по-малка галактика в рамките на колосален космически сблъсък преди около 10 милиарда години, сочат резултатите от изследване, цитирани от Ройтерс и Франс прес.

Учени стигнали до тези заключения, след като анализирали данни, събрани от космическия телескоп "Гая", пише лупа.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби